Hrskavi zalogaj s čajnom kobasicom

Kad su brzi i jednostavni zalogaji u pitanju, meni je svaka zabilježena ideja dobrodošla jer se nekako u zadnje vrijeme (točnije, otkad imam više vremena) češće hvatam baš takvih zalogaja – zgodnih oku, a ukusnih nepcu.

ajelo3

Ove hrskave zalogajčiće s još hrskavijom čajnom kobasicom možete poslužiti baš u svakoj prilici. Možete ih pripremiti za večernje gledanje televizije, za druženja na otvorenom, a posebno vašim školarcima kao snack tijekom pisanja zadaće ili kao užinu za školu. Ubacite im i koju cherry rajčicu, koju jabuku ili smokvu dok ih još ima, neka sa sobom ponesu pravi domaći obrok.

 

as6

Sjećam se, mi smo uvijek u školu nosili sendviče. Nismo imali organizirani topli obrok u školi, već smo jeli ono što bi tko sa sobom donio. Sendvič s malo maslaca, sira i neke salame je bio najčešća opcija. I jabuka. Ili u zimi neka naranča, par mandarina. Posebno sam voljela sendviče s čajnom jer to nisu bili svakodnevni sendviči, to su bili sendviči za izlete. Oni su mi uvijek djelovali nekako svečano, ne znam. Zato mi je čajna kobasica od svih kupovnih kobasica zadržala taj neki kultni status i volim je s vremena na vrijeme kupiti, složiti si sendvič ili s njom isprobati nešto novo. Baš poput ovih hrskavih zalogaja na štapiću pripremljenih s novom čajnom kobasicom slavonskog brenda DOBRO (a imaju i novu zimsku). Jer dobro je imati recept za dobre stvari!

 

aproduct1

Probajte i vi!

R E C E P T

SASTOJCI (za oko 15 zalogaja):

1 pakiranje lisnatog tijesta (svježeg razvaljanog ili zamrznutog)

150 g čajne kobasice (tanko rezane)

150 g sirnog namaza

cherry rajčice

listovi svježeg bosiljka

štapići za ražnjiće

 

PRIPREMA:

Odmotajte lisnato tijesto pa ga po cijeloj površini premažite sirnim namazom.

Zatim po sirnom namazu složite tanko narezanu čajnu kobasicu (kupite već narezanu ili onu u komadu narežite tanko oštrim nožem) tako da se dijelovi kobasice preklapaju. Dlanom dobro pritisnite da se kobasica dobro zalijepi za podlogu pa oštrim nožem (ili rezačem za pizzu) po kraćoj strani lisnatog tijesta režite trake širine 2 cm. Trebali biste dobiti ukupno oko 15 traka. Svaku traku složite u spiralu pa je nabodite na ražnjić.

Složite pripremljene zalogaje na pleh za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje i stavite ih peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 185°C te pecite 30 minuta.

Izvadite iz pećnice, pustite da se lagano ohlade pa na svaki ražnjić stavite po list bosiljka i jednu cherry rajčicu i poslužite.

Ovi su hrskavi zalogaji odlični i topli, i hladni, poslužite ih uz čašu mlijeka svojim klincima dok pišu zadaću ili ih skinite s ražnjića pa im ih zapakirajte za užinu tijekom školskog odmora.

*ovaj post i recept su nastali u suradnji brendom DOBRO

 

Leave a comment