Veganske palačinke od heljdinog brašna

Već sam pisala o palačinkama od heljdinog brašna, ali bile su to one famozne, tanke, hrskave francuske galette bretonne koje se pune raznim nadjevima, a meni su posebno fine u poznatoj slanoj varijanti, sa sirom, šunkom, ponekad i grilanim gljivama, a obavezno na njih ubacim i jaje na oko.

Danas vam donosim drugačiju verziju palačinki od heljdinog brašna. Ove su manje, ali deblje, onako pomalo američkog tipa.

ah4

I skroz su veganske. U njima nema ni jaja, ni kravljeg mlijeka.  Ali zato ima mlijeka od badema, ima mljevenih lanenih sjemenki, kokosovog ulja, vanilije i zerica cimeta. Sočne su i aromatične. I izvrsne kad se još tople preliju javorovim sirupom. Ili premažu omiljenim nougat namazom.

Mi smo ih jeli u obje varijante. Jer ponekad manje nije više.

R E C E P T

SASTOJCI (za 10-12 palačinki):

130 g heljdinog brašna

1 žličica praška za pecivo

250 ml bademovog mlijeka

1 žlica otopljenog kokosovog ulja

1 žlica mljevenih sjemenki lana

1 bourbon vanilin šećer

prstohvat soli

prstohvat cimeta

 

POSTUPAK:

U dubljoj zdjeli izmiješajte sve sastojke. Pustite da smjesa odstoji barem pola sata, a može i preko noći.

Zagrijte tavu, dodajte malo kokosovog ulja pa na tavu izlijevajte po pola šeflje smjese. Kad se na površini palačinke pojave mjehurići, okrenite i pecite još par minuta s druge strane.

Poslužite preliveno javorovim sirupom ili premazane omiljenim pekmezom ili namazom od čokolade i lješnjaka.

ah3

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s